Nybyggeri

Nybyggeri

At vælge og bygge et nyt hus er en stor beslutning, nok en af de største beslutninger man som familie kan have. Der er rigtig mange ting, der skal tages stilling til. Nok også flere, end man selv lige tænker over. Derfor vil vi hos Klint Byg gennem hele perioden, stå til rådighed med råd og vejledning, ud fra vores erfaringer og viden. Vi står klar til at hjælpe lige fra starten. 


Klint Byg bygger huse indenfor flere forskellige hustyper, forskellige plantegninger og forskellige tagkonstruktioner. Alt dette er noget du skal vælge, så huset får dit personlige præg.


Når du vælger nybyggeri er der flere fordele. Du kan selv være med til at lave plantegningen, vælge mursten, bestemme størrelserne på rummene og sætte dit personlige præg ved de forskellige materialevalg - som vi har et stort og bredt udvalg af. 

Konstruktion

Vores huse er bygget efter gældende standarder og krav til nybyg. Bygningsreglement BR2020, lavenergiklasse, 3-lags glas vinduer. Der vil altid blive lavet en trykprøve af huset. 


Når du bygger med os, kan der vælges forskellige muligheder for energikilder, f.eks. jordvarmeanlæg eller luft til vandpumpe. 

Byggeforløbet

Fra start til slut er der en masse små ting, som der skal være styr på og klares, inden vi kan gå videre til det næste skridt. Det kan godt virke lidt uoverskueligt og forvirrende. Vi vil stræbe efter, at vi hele tiden har dig med i processen, så du ved, hvad der foregår. 


Første step i hele byggeprocessen, er vores første møde. Du kan finde vores kontakt oplysninger her. Her vil vi snakke om jeres ønsker og drømme. Vi vil komme med gode råd og kyndig vejledning - så vi sammen kan finde den bedste løsning for dig. 


Herefter vil vi udarbejde alle de nødvendige dokumenter, hvorefter de skal godkendes af dig. Når vi er blevet enige om alle detaljerne, såsom plantegningen, mursten, vinduer osv., skal den endelige byggekontrakt underskrives af begge parter. Efter alle dokumenterne er blevet underskrevet, vil der blive taget jordbundsprøver. Herefter skal der søges om byggetilladelse, inden vi kan fortsætte. Når byggetilladelsen er kommet kan vi starte jeres byggeri - så nu kan selve byggeperioden starte. 

 

Herunder har vi prøvet at beskrive hele byggeperioden fra start til slut. Billederne viser et byggeri på et funkis hus - men selve rækkefølgen af de forskellige processer vil stort set være det samme.

Landinspektøren kommer og sætter huset af på grunden i forhold til koten (højden) og placeringen.

Sandpuden er blevet lavet. Nu er der klar til at blive gravet og støbt sokkelrende

Kloakarbejdet skal også trækkes, som vil blive udført af vores autoriseret vvs samarbejdspartner

Isoleringen er blevet lagt, hvorefter gulvvarmen er blevet trukket. Til sidst er fundamentet blevet støbt

Når fundamentet er tørt skal det slibes, så der er klar til blive muret

Nu skal indervæggene mures. Her er det et fuldmuret hus, men det kan også opføres i gasbeton.

Nu begynder huset rent faktisk at ligne et hus. Inden ydervæggene bliver muret, bliver der trukket strømkabler rundt, og rillet ud til stikkontakter, så her er det vigtigt, at man har styr på, hvor de skal være

Ydervæggene bliver nu muret, hvorefter der bliver lavet spær.

Så er det tid til, at der gøres klar til, at første lag pap skal brændes på. Der skal laves dampspære, første lag forskalning, isolering, kiler til fald, lægter og plader.

Så er første lag pap blevet brændt på. Nu skal der til at laves ting inde i huset.

Huset skal nu vandskures indvendigt, hvorefter falserne bliver malet, så der er klar til, at vinduer og døre kan sættes i.